R. Moldova reduce numărul de angajați ai ambasadei sale de la Moscova

Republica Moldova intenționează să reducă numărul de angajați ai ambasadei sale de la Moscova. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost elaborat de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene de la Chișinău și propus spre consultări publice, transmite presa de la Chișinău.

Potrivit sursei citate, se propune ca efectivul misiunii diplomatice să fie micșorat de la 18 la 13 unități.

Astfel, autoritățile de la Chișinău sunt dispuse să renunțe la o funcție de consilier și la o funcție de secretar II din cadrul Ambasadei Republicii Moldova la Moscova.

De asemenea, acestea ar putea exclude și funcția de ministru-consilier, reprezentant plenipotenţiar în Comisia pentru problemele economice pe lângă Consiliul economic al CSI, precum și cea de secretar II în cadrul Serviciului comercial-economic. Mai mult, se va renunța și la funcția de contabil-casier în cadrul Serviciului financiar-administrativ.

Ministerul de Externe de la Chișinău a specificat în acest context că poziția de ministru-consilier, reprezentant plenipotențiar în Comisia pentru problemele economice pe lângă Consiliul economic al CSI, nu mai este actuală în contextul lansării procesului de denunțare a mai multor tratate din cadrul acestei organizații.

Totodată, poziția de consilier din cadrul Ambasadei Republicii Moldova în Rusia va fi transferată la Ambasada Republicii Moldova în India, din considerentul că „finalizarea de curând a procesului de deschidere a unei misiuni diplomatice la New Delhi va necesita valorificarea potențialului de dezvoltare a dialogului politic, economic și cel consular între cele două state”.

Next Post

Arhiva InfoPrut