,,Rospotrebnadzor avertizează: Kirill e produs politic!”, ,,Vrem în UE nu în URSS”, ,,Moldova nu este provincie a Sfintei Rusii”, ,,Kiril, politician sau preot?” sunt câteva dintre mesajele cu care Patriarhul Kiril al Moscovei şi al Întregii Rusii a fost întâmpinat astăzi încă de la sosirea sa pe aeroportul din Chişinău.
Zeci de persoane nemulţumite de vizita geopolitică a Patriarhului Bisericii Ortodoxe ruse au revenit de la aeroport în centrul oraşului, unde în faţa Palatului Naţional ,,Nicolae Sulac” au scandat lozinci precum ,,Kiril, marș domoi!”, ,,Armata rusă afară!”, ,,Rusia, nu uita, Basarabia nu-i a ta!”, KGB-istule!”, ,,Ruşine!”.
,,Nu avem nevoie de binecuvântarea Patriarhului unui stat străin, care are trupe militare pe pământul nostru românesc. Dacă avea intenţii bune, Kirill putea să se roage pentru prezentul şi viitorul Republicii Moldova de la Moscova, nu era nevoie să mai plătească şi bilet de avion, iar noi să suportăm financiar cazarea sa la Reşedinţa de Stat, un concert, o slujbă şi plimbările pe la Căpriana” , a declarat pentru InfoPrut o tânără studentă la Facultatea de Medicină.
,,Patriarhul Kirill ar trebui să se pocăiască pentru trecutul său KGB-ist, nu să încerce să ne păcălească cu straiele bisericeşti. Lupul îşi schimbă părul, dar năravul ba, spune un proverb românesc”, a precizat un inginer din Criuleni, venit la Chişinău special pentru a-i adresa un mesaj Patriarhului Bisericii Ortodoxe Ruse. ,,Nu noi l-am invitat, ci politicienii care se tem în urma ameninţărilor lui Rogozin. Noi îi anunţăm pe oamenii cu funcţii înalte în statul rus că nu ne vindem pentru flacăra de la aragaz”, a mai punctat acesta.
Pe fondul manifestaţiilor de la Palatul Naţional ,,Nicolae Sulac”, Patriarhul Kirill nu a mai putut beneficia de o defilare pe covor verde, preferând să iasă prin spatele clădirii, ca să evite dialogul cu protestatarii.
InfoPrut aminteşte că Patriarhul Kirill şi-a început sâmbătă vizita de trei zile în Republica Moldova. Programul său cuprinde întâlniri cu preşedintele Nicolae Timofti, cu premierul Iurie Leancă, preşedintele PLDM Vlad Filat şi cu liderul separatist Evgheni Şevciuk.