Societatea Română de Televiziune a aprobat deschiderea „unei entităţi funcţionale a SRTv pe teritoriul Republicii Moldova”, care va purta denumirea de TVR – Studioul Chişinău.
Această decizie a fost luată de Consiliul de Administraţie (CA), „în vederea identificării și dezvoltării ofertei de programe/produse Tv, cu scopul de a promova valori autentice, culturale și științifice din societatea românească”.
SRTv încă nu a stabilit câte persoane vor lucra la Studioul Chişinău, acest lucru urmând să fie stabilit printr-o hotărâre a CA, iar preşedintele SRTv urmează să mandateze o persoană care să reprezinte SRTv în ceea ce priveşte înfiinţarea şi înregistrarea Studioului Chişinău.
Preşedintele TVR, Stelian Tănase, anunţa în iunie că la sfârşitul lunii iulie ar fi urmat să se lanseze TVR Moldova. „Avem un spațiu la dispoziție la Chișinău. Noi vom veni cu echipamentele și cu oamenii. O echipă de la TVR a fost deja acolo. TVR Moldova este un proiect solid al televiziunii publice. Sperăm să aibă viață lungă”, declara Tănase la vremea respectivă.
În noiembrie 2013, bugetul SRTv a fost suplimentat cu 3.158.208 lei (713.000 de euro) pentru reluarea transmisiei TVR peste Prut. De asemenea, în septembrie 2013, s-a semnat un „Acord de soluţionare amiabilă a Cererii depuse împotriva Republicii Moldova la Curtea Europeană a Drepturilor Omului”, care însemna, practic reluarea transmisiei TVR în Republica Moldova de la 1 decembrie.
Retransmisia postului de televiziune în Republica Moldova s-a făcut doar doar digital, ceea ce înseamnă că nu ajunge nici la jumătate din populaţia Republicii Moldova, iar din motive care nu ţin de unele drepturi de autor, ce transmite TVR la Bucureşti nu seamnă cu ce transmite la Chişinău.
Victor Nichitus scria, la începutul săptămânii, într-un articol publicat pe Vocea Vasarabiei că „emisiunile TVR-ului retransmis în Republica Moldova rămân a fi așa cum au fost – o mixtură de Adrian Păunescu și Tudor Gheorghe, muzică populară și documentare de pe vremea lui Alexandru Sahia, presărat cu filme marca Cântarea României. Ceva îndoielnic care nu se compară nici de departe cu programele difuzate de postul public al televiziunii ruse care se recepționează la greu în Basarabia”.