Euroregiunea Siret-Prut-Nistru va colabora îndeaproape cu regiunea de sud a Republicii Moldova, Găgăuzia, în mod special pe dimensiunea educațională. Decizia a fost luată în cadrul unui Forum investițional care și-a început lucrările vineri la Comrat, cu participarea a peste 200 de reprezentanți din România, Turcia, Rusia, Belaurs, Estonia, etc.
Delegatia Euroregiunii Siret-Prut-Nistru, condusă de Ludmila Sfîrloagă, a avut în cadrul Forumului o întrevedere cu bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah.
Potrivit unui comunicat al Consiliului Județean Prahova, în cadrul întâlnirii s-a stabilit continuarea colaborării dintre Găgăuzia și toți ceilalți membri ai Euroregiunii, iar în mod particular, inițierea unor programe specifice cu județele Prahova și Iași, destinate tinerilor din autonomia găgăuză. În acest sens, s-a discutat și despre un raport de colaborare între UPG Ploiești și Universitatea din Comrat pentru studenții care provin din Găgăuzia.
Asociația Euroregiunea Siret-Prut-Nistru reunește 26 unităţi teritorial administrative din cele 34 care compun Republica Moldova (excepție făcând Găgăuzia și regiunea transnistreană) și 3 Consilii Județene din România (Iași, Prahova și Vaslui). A fost constituită în anul 2005, ca persoană juridică română, cu sediul în municipiul Iași. Pe baza bunelor relații stabilite în Ucraina, în noiembrie 2012, Euroregiunea Siret-Prut-Nistru a semnat un acord de cooperare cu Euroregiunea Nistru, care include in lista membrilor regiunea Vinitsa (Ucraina) și 7 raioane de pe frontiera de nord și nord-est a Republicii Moldova.