Lipsa reformelor din Republica Moldova întreţine şi un permanent risc la adresa stabilităţii, consider ambasadorul Germaniei la Bucureşti, Hans Werner Lauk.
Diplomatul german a abordat subiectul Parteneriatului Estic în cadrul unui interviu pentru Digi 24, cu un accent aparte pe cazul Republicii Moldova.
“Acordurile ambiţioase de asociere încheiate de UE cu Georgia, Ucraina şi Moldova implică cerinţa de reforme profunde din partea acestor parteneri: combaterea corupţiei, reforma justiţiei şi a administraţiei, modernizarea economiei şi multe altele. Prin intermediul acestor reforme sunt puse sub semnul întrebării structuri vechi, ceea ce reprezintă un proces care poate duce la dezechilibrare în plan intern. Dar tocmai cazul Moldovei demonstrează, însă, că şi lipsa de reforme reprezintă un risc la adresa stabilităţii”, a explicat Hans Werner Lauk.
Ambasadorul Germaniei la Bucureşti a mai spus că ţara sa, UE şi “alte state membre UE, precum România, sprijină cu determinare ţările partenere în implementarea consecventă a reformelor necesare pentru aplicarea acordurilor”.