Obiectivele principale ale Guvernului de la Chișinău în domeniul reintegrării vizează menţinerea platformelor de dialog deschise şi funcţionale, prin promovarea întâlnirilor de lucru în formatul 5+2, şi a stabilităţii în Zona de Securitate, prin monitorizarea şi coordonarea tuturor acţiunilor cu partenerii externi. Acest aspect a fost specificat marți în cadrul şedinţei Comisiei guvernamentale pentru reintegrarea Republicii Moldova.
Discuțiile au abordat și obiectivul impulsionării activităţii grupurilor de lucru sectoriale, pe tema subiectelor prioritare, precum problematica libertăţii circulaţiei persoanelor şi transportului, accesul agricultorilor la terenurile agricole situate în raionul Dubăsari, după traseul Tiraspol–Camenca, activitatea şcolilor moldoveneşti cu predare în grafie latină, respectarea drepturilor omului în regiunea transnistreană şi combaterea crimei organizate.
Tot în cadrul ședinței, membrii Comisiei guvernamentale pentru reintegrare au pledat pentru dinamizarea procesului de reglementare în conflictul transnistrean şi promovarea dialogului, susţinut de actorii internaţionali. Următoarea întrevedere în formatul 5+2 ar putea avea loc la începutul lunii aprilie, se arată într-un comunicat al Executivului de la Chișinău.