Sfatul Țării 2 se extinde organizatoric în afara Chișinăului și constituie organe de conducere teritoriale în principalele centre raionale.
Potrivit unui comunicat de presă, membri ai forului reprezentativ vor avea o serie de întâlniri cu coordonatorii locali ai Sfatului Țării 2.
„Vrem ca pe lângă legitimitatea care i-a fost oferită prin vot de către delegații la primul congres, Sfatul Țării 2 să aibă și reprezentativitate teritorială. De aceea am hotărât să formăm mici nuclee ale forului reprezentativ al unioniștilor, pentru că în drumul nostru pragmatic spre ReUnire trebuie să îi implicăm și pe oamenii din raioane. Dorim ca până pe 23 aprilie, atunci când va avea loc prima ședință a membrilor Sfatului Țării 2, să fie deja constituite organele de conducere teritoriale”, a declarat Constantin Codreanu, coordonator al Blocului Unității Naționale și purtător de cuvânt al Sfatului Țării 2.
„Am început deja seria de întâlniri cu oamenii din raioane pe care le vom continua până la prima ședință a Sfatului Țării 2. Am fost deja în Cimișlia, vom merge la Criuleni, Cahul, Călărași, Ungheni, Orhei, Anenii Noi, Nisporeni și Hâncești. Îi invităm pe toți unioniștii din raioanele respective să ne fie alături. Detalii despre programul și loc întâlnirilor le pot afla la numărul de telefon 069988099„, a declarat Anatol Ursu, președintele Mișcării Civice Tinerii Moldovei și reprezentant al Sfatului Țării 2.
Sfatul Țării 2 a fost constituit pe 27 martie, la împlinirea a 98 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. 1700 de delegați din toate raioanele Republicii Moldova au adoptat în cadrul evenimentului Foaia de parcurs a Reunificării cu România până în 2018 și pașii ulteriori acestui act.
Informarea întregii populații din Republica Moldova privind beneficiile unui stat comun cu România, demararea proiectului investițional pentru Republica Modova, aprobarea de către Parlamentul de la București și Chișinău a principiilor Reunificării sunt câteva etape ale Foii de parcurs votate de reprezentanți ai tuturor categoriilor sociale: intelectuali, tineri, ofițeri, agricultori, veterani.
Printre numele marcante din Sfatul Țării 2 se regăsesc: Nicolae Dabija, Mircea Druc, Ion Ungureanu, Alexandru Moșanu, Alecu Reniță, Mihai Cimpoi, Ion Negrei, Eugen Doga, Arcadie Suceveanu, Nicolae Botgros, Ion Varta, Petru Hadârcă, Iurie Colesnic, Gheorghe Mustea, Ninela Caranfil, Ion Iovcev, Octavian Țîcu, Sandu Grecu, Vasile Iovu, Petru Bogatu, Silviu Tănase. Din listă mai fac parte și reprezentanți ai fiecărui raion și ai minorităților naționale.