Va debuta runda a III-a a Fondului de Mobilitate, implementată de FOND – Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Dezvoltare (FOND) și susținută financiar de Ministerul Afacerilor Externe al României (MAE), prin programul României de cooperare pentru dezvoltare (RoAid), în parteneriat cu Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare – Centrul Regional pentru Europa și Asia Centrală (UNDP).
Proiectul reprezintă activitatea de follow-up a Forumului Societăţii Civile România – Republica Moldova (2011), când s-a evidențiat necesitatea creării unui fond de mobilitate pentru a sprijini transferul de expertiză și cunoștințe între reprezentanți ai societății civile de pe cele două maluri ale Prutului, se arată într-un comunicat de presă.
Obiectivul general al Fondului de Mobilitate constă în transferul bilateral de experiențe, cunoștințe, bune practici între România și Republica Moldova, îmbunătățirea dialogului dintre cele două țări, stimularea implicării organizațiilor societății civile în procesul de formulare al politicilor publice, dezvoltarea de proiecte comune și acțiuni în parteneriat care să răspundă obiectivelor de integrare ale Republicii Moldova în Uniunea Europeană, precum și obiectivelor României în contextul politicii de cooperare pentru dezvoltare.
Beneficiarii Fondului de Mobilitate sunt pentru mobilități individuale – experți din societatea civilă din România și Republica Moldova. Grantul se acordă persoanelor fizice. Un expert poate beneficia de o singură finanțare; pentru granturi mici – organizațiile societății civile din România și Republica Moldova, mai precizează sursa citată.
Pentru granturi, termenul limită pentru depunerea aplicațiilor este 29 august, ora 17.00.
Propunerile pentru mobilitățile individuale se pot depune și implementa în perioada august – decembrie 2016.
Mai multe detalii despre aplicații aflați aici.
Cea de-a treia rundă continuă inițiativa lansată de FOND în anul 2014, când a fost implementată runda pilot.