Peste 500 de basarabeni vizitează în acest final de săptămână cele mai cunoscute obiective turistice din București, Iași, Oradea, Arad, Târgoviște, și descoperă Transfăgărășanul. Participanții la programul „Cunoaște-ți Țara” sunt întâmpinați de reprezentanți ai autorităților locale în fiecare oraș în care ajung.
„Programul național <<Cunoaște-ți Țara>> este destinat basarabenilor care trec pentru prima dată Prutul. Știm că în Republica Moldova, pe fondul vitregiilor de ordin istoric, populației i-a fost fost limitat accesul la munte și la mare, la mănăstiri și castele, iar contactele cu oamenii din dreapta Prutului au fost condiționate de trecerea graniței administrative. Cu ajutorul partenerilor din întreaga țară, încercăm să reparăm această nedreptate și să oferim posibilitatea tuturor basarabenilor să își cunoască Țara”, a declarat Alexandru Rotaru, președinte executiv al Platformei Unioniste Acțiunea 2012, responsabil de programul „Cunoaște-ți Țara”.
Organizatorii anunță printr-un comunicat de presă că unele dintre cele nouă autocare de basarabeni vor ajunge în destinații precum Curtea de Argeș, Barajul Vidraru, Bâlea Lac, Cetatea Oradea și Muzeul Țării Crișurilor, altele vor vizita Palatul Culturii din Iași, Cheile Bicazului și Lacul Roșu, dar și Curtea Domnească din Târgoviște, Turnul Chindiei, Muzeul de Artă, Mănăstirea Stelea și Mănăstirea Dealu. În București, participanții la excursia de trei zile vor vedea Centrul Vechi, Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, iar în ultima zi vor ajunge pe Valea Prahovei, unde vor avea acces la Castelul Peleș și vor vizita Mănăstirea Caraiman.
Programul național „Cunoaște-ți Țara” se află la cea de-a doua ediție. În 2017, peste 40.000 de basarabeni au vizitat timp de câte trei zile cele mai cunoscute atracții turistice din toate regiunile țării. Anul acesta, în cadrul tururilor sunt așteptați să ajungă în România peste 60.000 de basarabeni.