Proiectul de lege cu privire la modificarea art. 13 din Constituția Republicii Moldova, care prevede înlocuirea sintagmei „limba moldovenească” cu „limba română”, a fost avizat pozitiv joi de Comisia parlamentară economie, buget şi finanţe.
Deputații care au fost de acord cu introducerea în Constituție a limbii române sunt: Ștefan Creangă (grupul parlamentar Popular European), Marcel Răducan (fracțiunea Partidului Democrat), Vladimir Andronachi (fracțiunea Partidului Democrat), Grigore Cobzac (fracțiunea Partidului Liberal Democrat), Gheorghe Mocanu (grupul parlamentar Popular European), Alina Zotea (fracțiunea Partidului Liberal). Alexandr Bannicov (fracțiunea Partidului Democrat), Vladimir Golovatiuc (fracțiunea Partidului Socialiștilor);, Zinaida Greceanîi (fracțiunea Partidului Socialiștilor) și Corneliu Dudnic (fracțiunea Partidului Democrat) au votat contra proiectului de lege.
Curtea Constituțională din Republica Moldova a avizat pozitiv pe 31 octombrie inițiativa legislativă semnată de un grup de 34 de deputați cu privire la modificarea art. 13 din Constituție, astfel că sintagma „limba moldovenească, funcționând pe baza grafiei latine” ar putea fi înlocuită prin „limba română”. Sesizarea celor 34 de deputați din partea PLDM, PL și PDM a fost depusă la Curtea Constituțională pe 13 octombrie. În Nota informativă a proiectului de lege înaintat de deputați se menționează că drept temei pentru elaborarea documentului a servit Hotărârea Curții Constituționale din decembrie 2013, prin care a fost statuat că, „în cazul existenței unor divergențe între textul Declarației de Independentă și textul Constituției, textul constituțional primar al Declarației de Independenţă prevalează”.