Pe 7 mai 2014 un sondaj de opinie lansat de INSCOP îl clasa pe Mircea Diaconu, candidat independent la alegerile europarlamentare, cu doar 1% din opţiunile de vot. Două săptămâni mai târziu acesta avea cumuleze la alegeri peste 6% din voturile celor prezinţi, adică peste PMP sau UDMR.
Se spune că istoria se repetă şi aşa este.
Ca să aflăm ce şanse are independentul George Simion la alegerile europarlamentare de peste puţin timp ar trebui să ne uităm la ceea ce s-a întâmplat în trecut.
La alegerile din 2014 candidaţii independenţi aveau să ia peste 7% din voturile celor prezenţi la urne. Practic acest vot a reprezentat în parte un vot antisistem, un vot dat împotriva sistemului politic corupt. Aceşti cetăţeni au preferat să nu îşi pună ştampila pe găştile de partid, principalele responsabile de eşecul ultimului sfert de secol.
Bazându-ne pe aceste fapte se poate constata cu uşurinţă că în general cel mai bine clasat dintre independenţi va lua un mandat de europarlamentar, ori BEC a validat doar trei candidaţi independenţi, cea mai mare notorietate având-o de departe candidatul mişcării unioniste.
Sondajele de opinie manipulează
Ca şi atunci, şi acum sondajele de opinie, plătite din banii partidelor, manipulează rezultatele fie prin eliminarea independenţilor din întrebările puse, fie lansând cifre din birouri.
Scopul acestora este acela de a demobiliza electoratul şi a-l duce într-o cu totul altă direcţie, nu de a informa corect cetăţenii cu privire la intenţia de vot.
Mai sus tocmai am dat un exemplu în care cele 6% ale lui Mircea Diaconu au fost prezentate drept 1%. Realitatea a fost cu totul alta şi arată că românii deştepţi merg şi votează cu cine consideră, nu cu cine le sugerează sondajele de opinie.
Peste 110.000 de semnături strânse
George Simion a strâns peste 110.000 de semnături, motiv pentru care candidatura sa a fost validată.
Acest lucru în ciuda faptului că a strâns nu mai puţin decât 5 contestaţii, adică cât toate partidele şi toţi candidaţii înscrişi la un loc. Tocmai soluţionarea acestor contestaţii vine şi accentuează că procesul de colectare a fost corect şi oferă dreptul la candidatură pentru George Simion.
Aceste semnături au fost strânse în stradă o bună parte şi o altă parte pe baza reţelei de aderenţi la mişcarea unionistă existentă pe tot teritoriul României. Semnăturile au fost reale, date pe bune, în timp ce la majoritatea partidelor există dubii că acest lucru s-ar fi întâmplat.
Candidatului independent George Simion îi sunt necesare puţin peste 160 000 de voturi, adică nu mult peste cele deja cumulate.
Practic dacă fiecare dintre semnatari ar convinge cel puţin câte un prieten sau o rudă, atunci câştigul va fi asigurat. Mai mult decât atât, considerând procentele de la vechile alegeri, nu doar el ci şi următorul independent cotat poate avea şanse reale dacă expunerea lui ar creşte.
3 din 4 români vor Unirea României cu Republica Moldova
Afirmaţia de mai sus reprezintă o realitate ce nu poate fi combătută de nimeni. În realitate nu înseamnă că 75% din români îşi vor da votul pentru George Simion. Unionismul nu reprezintă o prioritate pentru ei ci supravieţuirea până mâine, lupta împotriva corupţiei, construirea de autostrăzi, asigurarea unui sistem medical performant, a unui sistem de şcolarizare gratuit, etc… Cu toate acestea o bună parte dintre români sunt unionişti activi, prezenţi permanent la evenimente. Să nu uităm că anual la acţiunile unioniste participă zeci de mii de persoane, fără a exista resurse externe de mobilizare ci doar propria voinţă.
Basarabia e România
este mesajul pe care toţi românii îl cunosc. Se pune întrebarea câţi dintre ei cunosc faptul că în spatele acestui mesaj se află George Simion şi echipa lui de unionişti? Asta rămâne de văzut iar candidatul independent trebuie să facă eforturi pentru ca între mesaj şi el să existe o legătură în clar.
Ieşenii l-au ales deja pe George Simion
O parte importantă din semnăturile strânge de George Simion au venit din Iaşi, capitala Unirii. Aici el se bucură de susţinerea la nivel local a primarului Mihai Chirica. Oraşul are peste 300.000 de locuitori şi aproape jumătate se vor prezenta la vot, ca de fiecare dată.
Citeste articolul integral aici: adev.ro/pq0had.