În an electoral, un pomelnic cu numele familiei prezidențiale Dodon ar fi fost tipărit în 1 500 de exemplare și ar urma să fie distribuit în bisericile care aparțin Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove.
Informația a fost făcut publică de presa de la Chișinău, care informează că aceste exemplare ar fi fost tipărite de Combinatul poligrafic din Chişinău, o întreprindere de stat.
Potrivit TV8, administrația întreprinderii vizate a refuzat să vorbească la acest subiect. Însă, în spatele camerelor, angajații tipografiei au confirmat că au fost tipărite astfel de pomelnice cu numele familiei Dodon.
Ziarul de Gardă susține că Pomelnicul familiei Dodon ar urma să fie distribuit în toate bisericile din R. Moldova, deși acest lucru nu este recunoscut de Președinție. Totodată, presa de la Chișinău scrie că în prezent este tipărită și o carte intitulată „Pravila Creștinului Ortodox”, care urmează a fi oferită în dar de către președintele Igor Dodon.
În răspunsul oferit pentru Ziarul de Gardă, secretarul general al Aparatului prezidențial, Nicolae Posturusu, menționează că inițiativa de a tipări „publicațiile” aparține reprezentanților mediului bisericesc și că resurse din bugetul instituției prezidențiale nu au fost alocate în acest sens.
Din fluturașul ce urmează a fi inserat în „Pravila creștinului ortodox”, rezultă că această carte va fi oferită în dar de președintele Igor Dodon, pentru „promovarea valorilor creștine”. În contextul în care Nicolae Posturusu susține că tipărirea acestei publicații aparține reprezentanților mediului bisericesc, zdg.md a încercat să afle mai multe detalii de la reprezentanții Mitropolie Chișinăului și a Întregii Moldove, însă fără succes.
Episcopul Ioan de Soroca, care expune poziţia Mitropoliei în diverse cazuri ce ţin de Biserică şi Stat a spus pentru Ziarul de Gardă că nu cunoaște despre tipărirea unei astfel de cărți.
Nici părintele Octavian Moșin nu a putut să ofere detalii despre această carte, dar cu referire la pomelnic, el a declarat că acestea pot fi personalizate, iar acest aspect nu este primordial. Totuși, preotul susține că în mod normal și corect, pomelnicul ar trebui să fie într-o singură biserică, de care tu aparții, dar nu să fie distribuit. „Nu e bine să fii babă călătoare. Trebuie să ai o discuție cu preotul, să te cunoască cine ești și ce probleme ai. La mare nevoie, când cineva are o mare problemă, putem cere rugăciuni unii de alții, mai ales când cineva e grav bolnav”, a declarat Octavian Moșin pentru Ziarul de Gardă.