Cel mai bun mod de a face față informațiilor false și propagandei este prin intermediul datelor sigure. Declarația aparține Verei Jourova, vicepreședintele Comisiei Europene pentru valori şi transparenţă, care a adăugat că a ajuns la un acord cu privire la o procedură pe această temă cu unele reţele de socializare. Astfel, s-a convenit ca informaţiile credibile să fie evidenţiate, iar informaţiile false să fie şterse sau să devină mai puţin vizibile.
Această decizie ar fi fost luată după ce Uniunea Europeană a identificat informaţii false provenite din Rusia despre epidemia provocată de noul coronavirus.
„Campania blocului comunitar EUvsDisinfo a strâns deja peste 150 de dezinformări despre COVID-19 având legătură cu Kremlinul”, a menționat Vera Jourova.
Vicepreședintele Comisiei Europene pentru valori şi transparenţă a mai subliniat că au existat declaraţii oficiale ale autorităţilor ruse îndreptate împotriva UE. Scopul acestora ar fi fost de a provoca teamă şi nervozitate în rândul populaţiei.
De cealaltă parte și China are tendinţa să recurgă la propagandă. În acest sens, Jourova a dat ca exemplu difuzarea unor informaţii potrivit cărora Europa nu ar fi capabilă să facă faţă crizei declanşate de noul coronavirus fără ajutorul Chinei, ceea ce, în opinia sa, nu este adevărat.