R. Moldova lansează proiectul „Educație Online”. Ce va conține platforma

Proiectul „Educație Online”, destinat învățământului preuniversitar, va fi disponibil din 20 aprilie. Platforma virtuală va conține materialul didactic care urmează a fi predat până la sfârșitul anului de studii 2019-2020, informează primăria municipiului Chișinău.

Proiectul destinat elevilor din clasele primare, gimnaziale și liceale este implementat de Primăria municipiului Chișinău și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova.

Noua platformă va dispune de o bibliotecă digitală, care va conține circa 4000 de lecții înregistrate, pentru elevii claselor I – XII-a, la 15 discipline, inclusiv profil real și profil umanist. Cursurile înregistrare vor fi disponibile în limbile română și rusă.

„La elaborarea orelor de curs participă 150 de profesori din capitală, care sunt instruiți și ghidați de mai multe echipe de experți, coordonatori, operatori”, a precizat primarul Capitalei, Ion Ceban.

Totodată, materialele educaționale în format video vor fi transmise prin intermediul canalelor de televiziune cu acoperire națională, pentru a putea asigura accesul cursurilor către un număr cât mai mare de elevi.

Estimativ, 331 000 de elevi din instituțiile de învățământ public vor avea acces la programul școlar elaborat în format virtual, precum și 9 874 de copii cu dificultăți de învățare și dizabilități, care la fel vor putea urma programul educațional de la distanță. De asemenea, aproximativ 27 400 de profesori din cadrul sistemului educațional general vor putea recomanda copiilor noua metodă de studii.

Next Post

Arhiva InfoPrut