Echipa de medici și asistenți medicali din România au primit diplome de excelență, joi, 14 mai, de la conducerea Institutului de Medicină Urgentă de la Chișinău.
În cadrul unei ceremonii oficiale, echipa formată din 15 colaboratori medicali, a fost răsplătită simbolic de către directorul Mihai Ciocanu, cu diplome de excelență, pentru munca și efortul depus în tratamentul pacientilor COVID-19 din Institutul de Medicină Urgentă din R. Moldova.
„Dragii noștri colegi, parcă mai ieri ați venit și deja au trecut cele 14 zile de muncă asiduă. Noi, colectivul de la IMU vă mulțumim pentru aportul pe care l-ați adus în lupta cu virusul invizibil, dar destul de periculos, COVID-19 și am decis că acest efort trebuie să fie răsplătit cu o diplomă de excelență. Suntem recunoscători pentru tot ce ați făcut, pentru solidaritate, profesionalism și curajul de care ați dat dovadă în timpul acestei misiuni”, a subliniat Mihai Ciocanu.
Totodată, conducerea IMU a transmis un mesaj de mulțumire Secretarului de stat din România, Raed Arafat și profesorului Diana Cimpoeşu, medic-şef al Unităţii de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean „Sfântul Spiridon“ din Iaşi şi coordonator SMURD Iaşi, care a făcut posibilă această colaborare.
Medicii din România au declarat că le-a plăcut experiența trăită alături de personalul medical din R. Moldova. „Mulțumim pentru primirea călduroasă, pentru profesionalism și curaj. Suntem siguri că această colaborare a noastră va continua și virusul ne va uni și mai tare”, a spus doctorul Dorin Pulbere.
Georgiana Matei, coordonatoarea grupului, a surprins conducerea spitalului, oferind, în semn de respect, câte un suvenir pentru fiecare participant. „Vă mulțumim pentru frumoasa colaborare și vă așteptăm la Iași pentru un alt schimb de experiență”, a adăugat Georgiana Matei.
Amintim că joi, 30 aprilie 2020, o echipă formată din 42 de medici și asistenți medicali cu specializări în anestezie și terapie intensivă, pneumologie, medicină de urgență și medicină internă din România a ajuns în Republica Moldova. Acolo unde și-a desfășurat activități de acordare a asistenței medicale și îngrijire a pacienților diagnosticați cu Covid-19, precum și misiuni de instruire a personalului medical din unitățile sanitare din Bălți, Chișinău și Cahul pentru o perioadă de 15 zile.
Respectiv, pe 1 mai 2020, o echipă formată din 15 medici și asistenți medicali din România și-au început activitatea de acordare a asistenței medicale și îngrijire a pacienților diagnosticați cu COVID-19 la Institutul de Medicină Urgentă.