Partidul Unității Naționale a început campania „Ce înseamnă unirea cu România?”. Prin urmare astăzi, membrii formațiunii au ajuns în satul Vărzărești și în orașul Nisporeni din R. Moldova, acolo unde au intenția să demonstreze cetățenilor care sunt avantajele reunirii celor două state românești.
Astfel, la ceremonia organizată la intrarea în Nisporeni, unde susținătorii formațiunii au întins tricolorul român, Octavian Țîcu, președintele PUN, a precizat că R. Moldova se află într-un moment al adevărului nu doar istoric, dar și politic. „Cei 30 de ani de independență au fost suficienți pentru ca toți să înțeleagă, că nu există o altă opțiune pentru cetățenii R. Moldova, decât reunirea cu România. Pandemia ne-a arătat și mai mult incompetența clasei politice a Republicii Moldova. De aceea, în cadrul campaniei, dorim să aducem la cunoștința cetățenilor R. Moldova, indiferent de limba, religia și apartenența etnică pe care o au, de ce viitorul nostru este alături de România„, a punctat liderul PUN.
Sursa a mai subliniat că în acest fel se poate realiza un act de justiție istorică, prin revenirea R. Moldova în spațiul de cultură și civilizație românească, dar și posibilitatea ca toți cetățenii să înțeleagă că reunirea cu România este „cea mai scurtă cale de integrare europeană și euroatlantică „.
Reprezentații PUN au mai anunțat că intenționează să meargă în fiecare raion din R. Moldova și să prezinte 33 de argumente de ordin politic, economic, social și istoric în favoarea reunirii. „Astăzi lansăm campania la Nisporeni, un raion profund românesc. Iar în Vărzărești vom consemna în același timp memoria militarilor români căzuți în operațiunile de eliberare a Basarabiei în iunie-iulie 1941. (…) Vom merge în aceasta localitate vom discuta cu oamenii și vom distribui material informativ despre reunirea celor două state românești”, a menționat Octavian Țîcu.
Totodată, sursa s-a arătat convinsă că dacă reunirea se va produce, „R. Moldova va deveni parte a uneia dintre cele mai mari țări din Europa, va avea acces la Marea Neagră, la Carpați, prețuri mai mici la energie și salarii și pensii mai mari”.