Astăzi, puterea absolută la Chișinău este deținută de către reprezentanții Federației Ruse în Republica Moldova, România nu există acolo, Uniunea Europeană a pierdut orice contact, iar populația R. Moldova a pierdut orice speranță într-un viitor european. Declarația aparține analistului Petrișor Peiu, care a avut o intervenție în cadrul emisiunii „George Simion LIVE” de la 10TV.
„Acum un an s-a făcut o alianță între așa-zișii europeni, conduși de Maia Sandu și Andrei Năstase, și forțele pro ruse, Partidul Socialist, conduși de președintele Igor Dodon. În acea zi de 8 iunie a dispărut România de la Chișinău, a fost o înțelegere fără a fi întrebată și consultată România. România a fost pusă în situația de a lua notă de existența acestei noi coaliții”, a subliniat analistul.
Acesta a remarcat că România a dispărut, ca factor de influență, la Chișinău și, după acel episod, Ambasada României, statul român, au început să aibă manifestări din ce în ce mai puse sub semnul întrebării, chiar penibile.
„La Ziua Națională de 1 decembrie, Ambasadorul României a ieșit să-l întâmpine pe Dodon la intrarea în clădire, după aceea a urmat șirul întreg de umilințe, inclusiv că Ambasadorul României l-a apostrofat pe liderul celei mai importante grupări a unioniștilor de acolo, pe Dorin Chirtoacă, pentru așa numitele evenimente de sub pod. Deci a fost un fel de crescendo, în care influența României s-a diminuat, prezența României s-a atrofiat, iar influența Federației Ruse, a unui stat care nu are niciun fel de interferență economică cu R. Moldova, și anume Germania, a crescut foarte mult. Astăzi, puterea absolută la Chișinău este deținută de către reprezentanții Federației Ruse în Republica Moldova, România nu există acolo, Uniunea Europeană a pierdut orice contact, iar populația R. Moldova a pierdut orice speranță într-un viitor european”, a concluzionat Petrișor Peiu pentru 10TV.
Amintim că în data de 8 iunie 2019 a fost creată coaliția PSRM-ACUM, după o criză politică de trei luni, generată de lipsa unui consens în ceea ce privește o majoritate parlamentară după alegerile din 24 februarie 2019.