Comisia Electorală Centrală a înregistrat candidatura Maiei Sandu în calitate de candidat la alegerile prezidențiale din Republica Moldova, desemnat de Partidul Acțiune și Solidaritate.
Totodată, a fost înregistrat simbolul electoral, fiind confirmat reprezentantul cu drept de vot consultativ în Comisia Electorală Centrală și persoana responsabilă de finanțe.
După ce au verificat listele, reprezentanții CEC au declarat nule 2400 de semnături, iar altele 20 300 le-au înregistrat ca valabile. „Astăzi am fost înregistrată oficial în calitate de candidat la funcția de Președinte al Republicii Moldova. Le mulțumesc tuturor celor care au colectat semnături și au discutat cu oamenii în sate, la corturi, în curțile blocurilor din Chișinău. Cei mai mulți dintre oamenii care muncesc în campanie nu se află în lumina reflectoarelor, nu-i vedeți sau auziți la televizor. Însă anume ei sunt eroii campaniei. (…) Vineri, 2 octombrie, la 11:00, începem campania și mergem spre victorie și schimbare. Datoria noastră este de a proteja sănătatea oamenilor, de aceea vom organiza un eveniment la care vă invităm să participați online”, a anunțat Maia Sandu, după ce a fost înregistrată în cursa electorală.
Maia Sandu va figura a șasea în buletinele de vot de la prezidențialele de pe 1 noiembrie 2020, după Renato Usatîi (PPPN), Andrei Năstase(PPDA), Tudor Deliu (PLDM), Igor Dodon (candidat independent) și Violeta Ivanov (Partidul Politic Șor).
De asemenea, CEC urmează să se pronunțe în privința altor doi candidați care au depus listele cu semnături. Este vorba despre Octavian Țîcu, candidatul PUN și Dorin Chirtoacă, reprezentantul Blocului Electoral Unirea.
Amintim că perioada pentru depunerea actelor în vederea înregistrării în calitate de candidat la funcția de Președinte al Republicii Moldova se încheie pe 1 octombrie 2020.