Cine va face parte din Consiliul Suprem de Securitate al Republicii Moldova

Maia Sandu, președintele R. Moldova, a semnat astăzi decretul privind constituirea Consiliului Suprem de Securitate, care urmează să se întrunească în prima ședință, marți, 26 ianuarie 2020.

Astfel, componența CSS a fost completată cu 11 persoane, respectiv pe lângă membrii din oficiu, acolo se vor regăsi și câțiva consilieri prezidențiali, deputați, judecători și experți.

Mai exact, printre noii membri ai Consiliului Suprem de Securitate se numără Andrei Spînu, secretarul general al Aparatului președintelui, Ala Nemerenco, consilierul prezidențial în domeniul justiției, Olesea, Stamate, consilierul prezidențial în domeniul economic, Veaceslav Negruța și deputații Igor Grosu (PAS), Sergiu Litvinenco (PAS) și Chiril Moțpan (Platforma DA). De asemenea, rândurile membrilor CSS vor fi completate și de experții Vladislav Kulminski și Sergiu Gaibu, dar și de Vladimir Munteanu, viceguvernatorul BNM, și Tatiana Răducanu, președintele Consiliului de administrare a „Centrului de resurse Juridice”,

Totodată, menționăm că din componența permanentă a Consiliului Suprem de Securitate fac parte președintele Maia Sandu, Ana Revenco, consilierul prezidențial în domeniul apărării, președintele Parlamentului de la Chișinău, premierul R, Moldova, președintele Comisiei securitate națională și apărare a Parlamentului, ministrul de Interne, ministrul Apărării, directorul SIS, procurorul general, dar și guvernatorul BNM.

 

Next Post

Arhiva InfoPrut