Istoricul arădean Antoniu Martin a dezvoltat o aplicației web, în cadrul unui proiect dedicat copiilor din Republica Moldova, care are rolul de a centraliza platformele educaționale existente pentru a stimula cognitiv învățarea.
Este vorba despre proiectul „ Children of Moldova” dedicat educației permanente, care conține programul „Dezvoltarea psihio-educațională a educabililor din Republica Moldova prin intermediul noilor tehnologii .
Istoricul Antoniu Martin, beneficiind de o experiență vastă în domeniul educațional, a realizat în anii precedenți un studiu de caz asupra sistemului educațional din Republica Moldova. Având proiecte în domeniul tehnologiilor inovative, acesta a reușit, prin intermediul unei echipe pluridisciplinare, inițierea acestui program.
„Această aplicație web are rolul de a centraliza platformele educaționale existente pentru a stimula cognitiv învățarea, optimizând acest proces pe tot parcursul vieții la diferite categorii de vârstă. Reunind cele mai performante platforme educaționale existente, programul ghidează educabilul pe tot parcursul procesului educațional. De menționat și faptul că această platformă reușește, prin intermediul noilor tehnologii, să orienteze educabilul și în ceea ce privește cariera, profesia, deci este extrem de utilă și pe piața muncii ”, a precizat dr. Antoniu Martin, promotorul acestei campanii.
Programul, finanțat de către unele companii internaționale, este rezultatul muncii unei echipe pluridisciplinare, însă pentru implementarea acestuia este nevoie de suport financiar. În acest sens, a fost lansată o campanie de strângere de fonduri. Mai multe detalii despre această campanie găsiți aici.
Proiectul „ Children of Moldova”, care conține respectivul program, a fost lansat duminică, 3 octombrie 2021.