România și Republica Moldova, pe „lista neagră” a Rusiei. Care e oful Kremlinului de data asta

România și Republica Moldova se află în lista statelor care, în opinia Kremlinului, „discriminează” presa rusă. Lista respectivă a fost întocmită de o comisie din cadrul Dumei de Stat a Rusiei. 

Comisia a analizat informațiile din ultimii cinci ani cu privire la acțiunile discriminatorii și la represiunea directă împotriva presei și jurnaliștilor ruși din străinătate. După cum s-a dovedit, 13 state se comportă cel mai agresiv – Letonia, Franța, Moldova, Polonia, Lituania, Ucraina, Statele Unite, Marea Britanie, Georgia, Germania, Canada, Estonia și România. Lideri la numărul de incidente sunt Letonia, Ucraina și Franța”, a declarat președintele comisiei respective, Vasilii Piskariov, citat de presa rusă. 

El a mai insinuat că de câțiva ani Occidentul ar desfășură în mod deliberat „o campanie de discreditare” a presei ruse, creândcondiții insuportabile pentru munca” jurnaliștilor ruși. Potrivit lui, jurnaliștii ruși primesc „refuz de acreditare” la evenimente importante din Occident, sunt reținuți la frontieră și chiar „urmăriți penal pentru activitățile lor profesionale”.

Astfel, parlamentarul rus susține că măsurile de răspuns ale Rusiei „par mult mai umane și civilizate” în comparație cu „războiul informațional” declanșat de statele occidentale.

Next Post

Arhiva InfoPrut