Cu ocazia Zilei Cooperării Europene, la Cahul a avut loc o prezentare a reuşitelor proiectelor strategice transfrontaliere, implementate în cadrul programului operațional comun România-Republica Moldova, care au ajutat la dezvoltarea localităților de pe ambele maluri ale Prutului, notează TVR Moldova.
În cadrul evenimentului, la care a participat și viceprimarul municipiului Iași, localitate înfrățită cu municipiul Cahul, a fost organizată o expoziție de obiecte de artă populară, realizate în cadrul proiectului „Renașterea meșteșugurilor autentice populare”, finanțat prin Programul Operațional Comun România-Republica Moldova.
„Cooperăm foarte bine cu municipiul Cahul. Avem evenimente împreună. Ne pregătim şi cu un alt set de evenimente pentru anul următor. Ne dorim foarte mult ca cei din Cahul să reușească să vină şi la Iaşi cu acest târg al meșterilor populari. Acest prim pas a fost făcut aici”, a subliniat viceprimarul de Iași, Daniel Juravle, potrivit sursei citate.
Un alt proiect cofinanțat prin programul operațional comun România-Republica Moldova permite reabilitarea mai multor drumuri din Cahul care facilitează traficul transfrontalier de mărfuri și persoane. Lucrurile au început recent, iar valoarea lor depășește 90 milioane de MDL.
Administrația de la Iași va oferi municipiului Cahul ajutor în consolidarea capacităților de elaborare a proiectelor transfrontaliere și obținerea finanțărilor europene.