O delegație din Republica Moldova a participat, în perioada 21-24 noiembrie, la un schimb de experiență și bune practici cu reprezentanții Consiliului Județean Iași și ONG-urile din zonă în domeniul abilitării economice a supraviețuitoarelor violenței.
Din delegație au făcut parte reprezentanți ai cinci raioane pilot: Soroca, Bălți, Hîncești, Telenești și Ștefan-Vodă –, care participă la proiectul „Suport pentru co-crearea programelor de abilitare economică a femeilor supraviețuitoare ale violenței în bază de gen”.
În cadrul vizitei, autoritățile din Republica Moldova au avut ocazia să cunoască mai multe detalii despre legislația în domeniu, strategiile și standardele de ocupare, precum și despre abordările inovative aplicate de către angajatori în vederea creării unui mediu în care serviciile sociale și economia socială aduc rezultate sustenabile.
Totodată, membrii delegației R. Moldova s-au întâlnit cu reprezentanți ai Centrului social pentru ocrotirea femeilor victime ale violenței domestice, Centrului rezidențial pentru mame și copii în dificultate, Centrului de tranzit pentru refugiați și ai altor instituții de profil social din regiune, pentru a face un schimb de informații și practici în domeniile vizate.
Proiectului „Suport pentru co-crearea programelor de abilitare economică a femeilor supraviețuitoare ale violenței în bază de gen” este implementat de Centrul de Drept al Femeilor în parteneriat cu Ministerul Muncii și Protecției Sociale, cu susținerea UN Women Moldova și sprijinul financiar al Ambasadei Suediei la Chișinău.