R. Moldova, membră a Organizației Mondiale a Turismului

Asociația Națională pentru Turism Receptor și Intern din R. Moldova (ANTRIM) a devenit membră a Organizației Mondiale a Turismului (UNWTO), agenție specializată pentru un turism responsabil şi sustenabil și care îndrumă sectorul global către o creștere favorabilă incluziunii.

Conform informațiilor oferite de Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID), ANTRIM devine prima și unica asociația sectorială din Republica Moldova, membră a UNWTO.

În ultimul an, USAID prin intermediul Activității de Susținere a Competitivității în Industria Uşoară și cea a Turismului a susținut consolidarea capacităților ANTRIM ca instituție lider a sectorului, pentru dezvoltarea și promovarea ofertei turistice a Republicii Moldova peste hotare. În această perioadă, ANTRIM și-a mărit rândurile și a ajuns la un număr de 100 de membri, iar Centre de Informare Turistică au fost deschise în UTA Găgăuzia, Orheiul Vechi, Țâpova, Nisporeni, Călărași și Strășeni”,  a anunțat USAID Moldova. 

Menționăm că Activitatea de Susținere a Competitivității în Industria Ușoară și cea a Turismului este un proiect EDGE în R. Moldova, finanțată de USAID. Acest proiect a avut drept obiective afirmarea și menținerea acestui stat pe harta globală ca o destinație turistică autentică, dezvoltarea infrastructurii și a produsului turistic. Iar în ultimul an prioritate a devenit consolidarea rezilienței sectorului turistic din R. Moldova.

Next Post

Arhiva InfoPrut